11 Haziran 2008 Çarşamba

Örgü patik modeli ve acıklaması

MALZEMELER:50 Gr İp 2,5 numara örgüşişi Süsiçin:İstediğimiz renkte bir parça ip10 Numara Tığ

Yapılışı:Patiğimizi örmeye birinci kısımdan yani lastikten 16 ilmek başlayacağız. Yaklaşık 5 sıra bir düz bir ters lastik yaptıktan sonra düz örmeye başlayacağız. Ancak düz örmede iki sırada bir ilmek artıracağız her iki taraftanda. Artırmaları aynı sırada ve aynı yönde yapmalıyız.

5 sıra artırmalı olarak ördükten sonra 22 sıra artırmasız devam edeceğiz. 16 ilmek başladığımız örgü artırmalarla beraber 26 ilmek oldu ve şimdi burun kısmını yapacağız. ilk 9 ilmeği ördükten sonra 10. ilmeği bir sonrakiyle beraber öreceğiz. 4 ilmek daha ördükten sonra 5. ilmeği kendinden sonrakiyle öreceğiz ve döneceğiz. İlk ilmeği örmeden aldıktan sonra kesme yaptığımız ilmeğe kadar öreceğiz ve kestiğimiz ilmeği yine kendinden bir sornakiyle öreceğiz ve döneceğiz. Böylece arada 6 ilmek kalacak şekilde döne döne 1 ilmek 1 ilmek keserek kenarlarda kalan ilmekler bitene kadar devam edeceğiz.

Patiğimizin burun kısmı bitti. Şimdi kalan 6 ilmekden ip yönünde yanlara ilmek takacağız her ilmeğe bir ilmek gelecek şekilde. Başa kadar gidince orda ipi kesip ilmekleri diğer şişe geçireceğiz örmeden ve başta kalan 6 ilmeğe gelince ipi oraya bağlayıp diğer taragın başına kadar yine ilmek takacağız.İlmek takma işi bitince ayak uzunluğumuza gelene kadar düz olarak örmeye devam edeceğiz. Örgümüz topuğumuza gelince ilmek sayısına göre yine ortanada belirli bir ilmek ayıracağız yanlarda aynı sayıda ilmek kalacak şekilde ve burunda yaptığımız gibi ortadaki ilmekleri ayırıp keserek yanlardaki ilmekleri bitirene kadar öreceğiz.

Aynı şekilde topuk kısmınıda bitirdikten sonra yine kenar lastiği için ilmek takacağız ve 5 sıra bir düz bir ters lastik öreceğiz ve bitireceğiz. Sonra diğer tarafa ilmek katacağız ve orandanda lastiğiniz öreceğiz. Bittiğinde orta kısmandan lastik üzerine 5 ilmek takıp bağını öreceğiz.bağ yerine bağlamak için çicek yapılabilir isteyen düğmede kullanabilir.

Örgümüz bittiğinde süslemek için küçük bir çiçek yapıp iğne ile patiğin ucuna tutturacağız.

Hiç yorum yok:

 
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin