20 Eylül 2008 Cumartesi

Pratik Bilgiler

* Cildiniz için:

Yüz için sabah masajı:

1 küçük şişe maden suyunu 1 limon suyu ile karıştırın, buz kabına koyup dondurun. Sabahları bir parçası ile yüzünüze masaj yapın ve havlu kağıtla kurulayın.

Yüz için tonik:

1 çay bardağı votka ile 1 limon suyunu karıştırın, şişeye doldurun. Sabahları ve gece yatmadan önce pamukla yüzünüzü temizlemek için kullanın


* Buzdolabındaki kokuları gidermek için:

1 tas sütü buzdolabına koyun ve bir, iki gün süreyle bırakın. Süt, buzdolabınızdaki kokuları almış olacaktır, sonra kullanmadan atın.

Her sabah buzdolabının alt gözüne dört dilim limon koyun ve günlük olarak değiştirin.

* Buzdolabınızı temizlemek için karbonat: Bir fincan karbonatı, 3 litre su ile karıştırıp, buzdolabınızı temizlemek için kullanın.

* Pasta yapmak için kullanacağınız yumurta ve yağı 2 saat önceden buzdolabınızdan alın ve oda sıcaklığında bekletin.

* Sebzeleri yıkamadan, ağzı iyice kapatılmış poşetlerde buzdolabınızda saklayın, kullanacağınız zaman yıkayın.

* Çiçekler için:

Fasulyeyi haşladığınız suyu süzün ve soğutup çiçeklere dökün.

Çiçek açmaları için yumurta kabuklarını ezip diplerine koyun.

* Bal lekesi olur olmaz ılık suyla yıkanır, durulanır ve lekeden kurtulunur.

* Havlularınızın çok yumuşak olmasını istiyorsanız mutfak tuzu dökülmüş sıcak suda bir saat bekletin, durulayın ve asın.

* Çay lekesinin üzerine hemen limon kolonyası dökün ve kurutun.

* Kızartmalarınızın hafif olması için ayçiçek yağı kullanmanızı öneririz.

* Ütü altı temizliği: Karbonatla ovmanız yeter.

* Ruj lekesini çıkartmak için oksijenli su ile silin.

* Kahve lekesini çıkartmak için gliserinle silin.

* Bakırları parlatmak için kaya tuzu ve sirke ile ovun.
Balık yedikten sonra elinizi hemen koşup sabunla yıkamadan önce;
bir limonu elinize sıkın,4-5 saniye bekleyin ve sonra peçeteyle kurulayın,ardından sabunla yıkayabilirsiniz.Böylece elimizde balık kokusu kalmıyor ve elimizdeki yağlar çabucak gidiyor

Çaydanlıkların dibinde biriken kireci çözmek için marketlerin baharat reyonlarında satılan "limon tuzunu" alıp çaydanlığın içine atıp çaydanlığı suyla doldurduktan sonra ısıtın kireç hemen çözülecektir

Kıyafetlerinizin üzerinde çıkmayan leke varsa, üzerine biraz bulaşık deterjanı (elle yıkamak için olandan) ve diş macunu sürün. Biraz bekleyin ve yıkayın. Kurumuş eski lekelerde bile müthiş etkili . Leke yok oluyor.

Limon, Portakal vs. sıkacağınız zaman, önceden bir süre suyun içinde bekletirseniz daha rahat ve bol miktarda sıkmış olursunuz.

Pilav yaparken prinçleri kavurup suyu ekledikten hemen sonra içine biraz limon sıkarsanız piştikten sonra bembeyaz olduğunu göreceksiniz.

En çok çocuklarda görülen ortakulak iltahaplanması için Doktor tavsiyesi (!)

Bir dilim soğanı mendilin arasına koyup kulağa bağlamak. Yarım saat yeterli.

Mide sorunu olanlara (Hazımsızlık) tavsiyem , Yemekten sonra yarım saat sakız ciğnemek.

Özellikle stresten kaynaklanan baş ağrıları için ılık bir duş ve arkasına da bağdaş kurup oturduğunuzda ve gözlerinizi hafif kapatıp ya da tamamen kapatıp başınızı öne eğin ve sağ elinizi alnınıza koyup her şeyden soyutlanmaya çalışın, mümkün olduğu kadar bir şey düşünmeyin ve bunu uzatabildiğiniz kadar uzatın. Sonra da avuçlarınızı birbirine dayayıp tüm gücünüzle birbirine doğru itin ve en fazla bir dakika sonra serbest bırakıp yavaşça ayağa kalkın ve mümkünse buz gibi bir duşa girin...

Sıktıgınız limon kabuklarını atmayıp,bulaşik makinanızın çatal kaşık koymak için kullandıgınız sepet kısmının bir bölümüne koyun.Hem makinanız kötü kokulardan kurtulur, hemde mis gibi limon kokar.Sarmısak çesnili yemeklerin ardindan agızdaki sarmısak kokularından kurtulmak için, biraz maydanoz yiyip,üzerine birazda süt için.

Balık kızartırken
Unu etrafa saçmamak için derin bir kaba un koyup burda unlayın. Böylece balıkların unları etrafa saçılmaz ve daha çabuk unlanırlar.
Domates ekşi ise...
Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç salçanızı (sosunuzu) tatlandıracaktır.
Eğer galeta ununuz bittiyse
Eğer galeta ununuz bittiyse ve ekmeğiniz de yoksa mikser ya da blenderden geçireceğiniz kornfleksler aynı işlemi görecektir.
Fondü yaparken
Peynir fondü yaparken, homojen bir karışım elde edip, karışımın top top olmaması için belli bir hızla en az 8 dakika karıştırmak gerekir.
Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için
Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kullanabilirsiniz. Ancak bu yağların yüksek ısıda pişirilmesi doğru değildir.




Pratik Bilgiler

Pratik Bilgiler

--------------------------------------------------------------------------------

Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok.
Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın.
Yeterince soğuyacaktır.





Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun.

Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.

.Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz.

Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz.

Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.

Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.

Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer.

Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır.


Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur.

.Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun. Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz.

.Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar. Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi. Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin.

.Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz.

.Kovada sofraya getirdiğiniz buz parçalarının donmaması için üzerlerine biraz madensuyu gezdirin.

.Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin..

.Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır. Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın. Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır.

.Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır.

.Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz. Tıpkı çok sert limonlardan da çıkmadığı gibi. Bu tür limonları kesmeden önce, birkaç dakikalığına çok sıcak suya batırıp bekletin. Limonların daha fazla su verdiğini göreceksiniz.

.Buzdolabınızdaki mantarlarınızı kurumuş bir halde mi buldunuz? Bunları su yerine bir miktar bira içinde bekletirseniz, yeniden canlandıklarını göreceksiniz.

.Eğer naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz.

.Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun.

.Sucukları serin bir yere asmak yetmez. Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar. Bunu önlemek için zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin.

.Çok yağlı taze süt, kaynatılırken çoğu kez dibi tutar. Tencerenin dibini temizlemek de güç olur. Bunun için sütü kaynama kabına koymadan önce, kabı temiz su ile çalkalayın. Kurutmadan içine sütü döküp kaynatın. Dibi tutmayacaktır.

.Bazı tatlı tariflerinde yumurta akının ne miktarda kullanılacağı gram olarak gösterilir. Bir yumurta akı 30 gr. gelmektedir.


Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin.


Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun. Pirinç tuzun rutubetini alacak ve topaklaşmayı önleyecektir.

Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin. Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın.

Kaşar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin.

Kabuklarını soyduğunuz meyveların kararmalarını önlemek için limonla ovun.

Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir.

Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin.

Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın.

Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz.

Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun. Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz.

Buzdolabı Temizliği

Buzdolabındaki kokuları gidermek için:

*1 tas sütü buzdolabına koyun ve bir, iki gün süreyle bırakın. Süt, buzdolabınızdaki kokuları almış olacaktır, sonra kullanmadan atın. Her sabah buzdolabının alt gözüne dört dilim limon koyun ve günlük olarak değiştirin.

* Buzdolabınızı temizlemek için karbonat: Bir fincan karbonatı, 3 litre su ile karıştırıp, buzdolabınızı temizlemek için kullanın.

* Bal lekesi olur olmaz ılık suyla yıkanır, durulanır ve lekeden kurtulunur.

* Havlularınızın çok yumuşak olmasını istiyorsanız mutfak tuzu dökülmüş sıcak suda bir saat bekletin, durulayın ve asın.

* Çay lekesinin üzerine hemen limon kolonyası dökün ve kurutun.

* Ütü altı temizliği: Karbonatla ovmanız yeter.

* Ruj lekesini çıkartmak için oksijenli su ile silin.

* Kahve lekesini çıkartmak için gliserinle silin.

* Bakırları parlatmak için kaya tuzu ve sirke ile ovun

19 Eylül 2008 Cuma

Şiş ile örgü örnekleri






Şiş ile örgü örnekleri

Dantel pano gibi perde modeli



Dantel pano gibi perde modeli

Örgü elbise modelleri



örgü elbise modelleri

Yuvarlak yatak odası danteli


Yuvarlak yatak odası danteli

Yuvarlak dantel bardak altlıkları


Yuvarlak dantel bardak altlıkları

Kumaş kenarına uç danteli örneği


Kumaş kenarına uç danteli örneği
Basit bir model ama çok şık duruyor. Mutfak peçetelerine yapabilirsiniz.

2008 yeni kazak örnekleri




Üçgen ajurlu şal modeli



Üçgen ajurlu şal modeli
Şiş ile örülmüş ajurlu bir model. Ajur nedir diyenlere bol delikli modellere ajurlu model deniliyor. Bende ondan dolayı bu adı verdim. Yaprak şeklinde bir örnek.

Motifli gri üçgen şal modeli


Motifli gri üçgen şal modeli
Motifin yapılışı kolay bir model.
Önce 9 zincir çekip yuvarlak yapıyoruz.
İçine 20 ikili trabzan yapıyoruz.
Bir üst sırada tekrar 20 trabzan yapıyoruz fakat aralara birer zincir çekiyoruz.
Diğer sırada da aralara 2 zincir çekeceğiz
Şimdi yapılan deliklerin içine 3 er trabzan yapacağız, fakat 5 deliğin içini doldurdukran sonra 14 zincir çekip diğer 5 deliğe geçiyoruz. Bu şekilde son sırayıda bitiriyoruz.
Diğer motife 14 zincir yerlerinden ve yapılan trabzanların tam ortasından ekleme yapılacak.
Bu modeli istenilen büyüklükte örebilirsiniz
İsterseniz dikdörtgende yapabilirsiniz.

15 Eylül 2008 Pazartesi

Rengarenk haroşadan panço ve bere takımı


Rengarenk haroşadan panço ve bere takımı
Genç kızlar için güzel bir panço örgüsü.
karoşa olarak örülmüş bir model.
Yakadan başlanarak her sırada arttırma ile yapılacak bir örnek.

Saçörgülü kışlık çanta modeli kolay çanta


Saçörgülü kışlık çanta modeli kolay çanta
Dikdörtgen şeklinde örüp iki kenarından dikerek kolay bir çanta örebilirsiniz. Eski çantanız varsa onuda bu tür örgü ile kaplayarak yenileyebilirsiniz.

Lila ressam yan bob marley beresi ve boyunluk modeli


Lila ressam yan bob marley beresi ve boyunluk modeli
Kalın yünle ve 5 nolu şişle örebilirsiniz. Atkı yerine boyunluk daha kullanışlı oluyor ve bu tür örgülerde bu kış çok moda.

Elindeki yünleri değerlendirme şal modeli


Elindeki yünleri değerlendirme şal modeli
Çok güzel ve kullanışlı bir şal modeli. Elinizdeki kalan yünlerle yapabilirsiniz. Liflik iplerlede örebilirsiniz. Güler Erkanın bir kitabındada buna benzer bir şal modeli vardı.
 
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin