| |||
Balık yedikten sonra elinizi hemen koşup sabunla yıkamadan önce; bir limonu elinize sıkın,4-5 saniye bekleyin ve sonra peçeteyle kurulayın,ardından sabunla yıkayabilirsiniz.Böylece elimizde balık kokusu kalmıyor ve elimizdeki yağlar çabucak gidiyor Çaydanlıkların dibinde biriken kireci çözmek için marketlerin baharat reyonlarında satılan "limon tuzunu" alıp çaydanlığın içine atıp çaydanlığı suyla doldurduktan sonra ısıtın kireç hemen çözülecektir Kıyafetlerinizin üzerinde çıkmayan leke varsa, üzerine biraz bulaşık deterjanı (elle yıkamak için olandan) ve diş macunu sürün. Biraz bekleyin ve yıkayın. Kurumuş eski lekelerde bile müthiş etkili . Leke yok oluyor. Limon, Portakal vs. sıkacağınız zaman, önceden bir süre suyun içinde bekletirseniz daha rahat ve bol miktarda sıkmış olursunuz. Pilav yaparken prinçleri kavurup suyu ekledikten hemen sonra içine biraz limon sıkarsanız piştikten sonra bembeyaz olduğunu göreceksiniz. En çok çocuklarda görülen ortakulak iltahaplanması için Doktor tavsiyesi (!) Bir dilim soğanı mendilin arasına koyup kulağa bağlamak. Yarım saat yeterli. Mide sorunu olanlara (Hazımsızlık) tavsiyem , Yemekten sonra yarım saat sakız ciğnemek. Özellikle stresten kaynaklanan baş ağrıları için ılık bir duş ve arkasına da bağdaş kurup oturduğunuzda ve gözlerinizi hafif kapatıp ya da tamamen kapatıp başınızı öne eğin ve sağ elinizi alnınıza koyup her şeyden soyutlanmaya çalışın, mümkün olduğu kadar bir şey düşünmeyin ve bunu uzatabildiğiniz kadar uzatın. Sonra da avuçlarınızı birbirine dayayıp tüm gücünüzle birbirine doğru itin ve en fazla bir dakika sonra serbest bırakıp yavaşça ayağa kalkın ve mümkünse buz gibi bir duşa girin... Sıktıgınız limon kabuklarını atmayıp,bulaşik makinanızın çatal kaşık koymak için kullandıgınız sepet kısmının bir bölümüne koyun.Hem makinanız kötü kokulardan kurtulur, hemde mis gibi limon kokar.Sarmısak çesnili yemeklerin ardindan agızdaki sarmısak kokularından kurtulmak için, biraz maydanoz yiyip,üzerine birazda süt için. Balık kızartırken Unu etrafa saçmamak için derin bir kaba un koyup burda unlayın. Böylece balıkların unları etrafa saçılmaz ve daha çabuk unlanırlar. Domates ekşi ise... Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç salçanızı (sosunuzu) tatlandıracaktır. Eğer galeta ununuz bittiyse Eğer galeta ununuz bittiyse ve ekmeğiniz de yoksa mikser ya da blenderden geçireceğiniz kornfleksler aynı işlemi görecektir. Fondü yaparken Peynir fondü yaparken, homojen bir karışım elde edip, karışımın top top olmaması için belli bir hızla en az 8 dakika karıştırmak gerekir. Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kullanabilirsiniz. Ancak bu yağların yüksek ısıda pişirilmesi doğru değildir. |
20 Eylül 2008 Cumartesi
Pratik Bilgiler
Etiketler:
mutfak,
Pratik Bilgiler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder