20 Eylül 2008 Cumartesi

Pratik Bilgiler

* Cildiniz için:

Yüz için sabah masajı:

1 küçük şişe maden suyunu 1 limon suyu ile karıştırın, buz kabına koyup dondurun. Sabahları bir parçası ile yüzünüze masaj yapın ve havlu kağıtla kurulayın.

Yüz için tonik:

1 çay bardağı votka ile 1 limon suyunu karıştırın, şişeye doldurun. Sabahları ve gece yatmadan önce pamukla yüzünüzü temizlemek için kullanın


* Buzdolabındaki kokuları gidermek için:

1 tas sütü buzdolabına koyun ve bir, iki gün süreyle bırakın. Süt, buzdolabınızdaki kokuları almış olacaktır, sonra kullanmadan atın.

Her sabah buzdolabının alt gözüne dört dilim limon koyun ve günlük olarak değiştirin.

* Buzdolabınızı temizlemek için karbonat: Bir fincan karbonatı, 3 litre su ile karıştırıp, buzdolabınızı temizlemek için kullanın.

* Pasta yapmak için kullanacağınız yumurta ve yağı 2 saat önceden buzdolabınızdan alın ve oda sıcaklığında bekletin.

* Sebzeleri yıkamadan, ağzı iyice kapatılmış poşetlerde buzdolabınızda saklayın, kullanacağınız zaman yıkayın.

* Çiçekler için:

Fasulyeyi haşladığınız suyu süzün ve soğutup çiçeklere dökün.

Çiçek açmaları için yumurta kabuklarını ezip diplerine koyun.

* Bal lekesi olur olmaz ılık suyla yıkanır, durulanır ve lekeden kurtulunur.

* Havlularınızın çok yumuşak olmasını istiyorsanız mutfak tuzu dökülmüş sıcak suda bir saat bekletin, durulayın ve asın.

* Çay lekesinin üzerine hemen limon kolonyası dökün ve kurutun.

* Kızartmalarınızın hafif olması için ayçiçek yağı kullanmanızı öneririz.

* Ütü altı temizliği: Karbonatla ovmanız yeter.

* Ruj lekesini çıkartmak için oksijenli su ile silin.

* Kahve lekesini çıkartmak için gliserinle silin.

* Bakırları parlatmak için kaya tuzu ve sirke ile ovun.
Balık yedikten sonra elinizi hemen koşup sabunla yıkamadan önce;
bir limonu elinize sıkın,4-5 saniye bekleyin ve sonra peçeteyle kurulayın,ardından sabunla yıkayabilirsiniz.Böylece elimizde balık kokusu kalmıyor ve elimizdeki yağlar çabucak gidiyor

Çaydanlıkların dibinde biriken kireci çözmek için marketlerin baharat reyonlarında satılan "limon tuzunu" alıp çaydanlığın içine atıp çaydanlığı suyla doldurduktan sonra ısıtın kireç hemen çözülecektir

Kıyafetlerinizin üzerinde çıkmayan leke varsa, üzerine biraz bulaşık deterjanı (elle yıkamak için olandan) ve diş macunu sürün. Biraz bekleyin ve yıkayın. Kurumuş eski lekelerde bile müthiş etkili . Leke yok oluyor.

Limon, Portakal vs. sıkacağınız zaman, önceden bir süre suyun içinde bekletirseniz daha rahat ve bol miktarda sıkmış olursunuz.

Pilav yaparken prinçleri kavurup suyu ekledikten hemen sonra içine biraz limon sıkarsanız piştikten sonra bembeyaz olduğunu göreceksiniz.

En çok çocuklarda görülen ortakulak iltahaplanması için Doktor tavsiyesi (!)

Bir dilim soğanı mendilin arasına koyup kulağa bağlamak. Yarım saat yeterli.

Mide sorunu olanlara (Hazımsızlık) tavsiyem , Yemekten sonra yarım saat sakız ciğnemek.

Özellikle stresten kaynaklanan baş ağrıları için ılık bir duş ve arkasına da bağdaş kurup oturduğunuzda ve gözlerinizi hafif kapatıp ya da tamamen kapatıp başınızı öne eğin ve sağ elinizi alnınıza koyup her şeyden soyutlanmaya çalışın, mümkün olduğu kadar bir şey düşünmeyin ve bunu uzatabildiğiniz kadar uzatın. Sonra da avuçlarınızı birbirine dayayıp tüm gücünüzle birbirine doğru itin ve en fazla bir dakika sonra serbest bırakıp yavaşça ayağa kalkın ve mümkünse buz gibi bir duşa girin...

Sıktıgınız limon kabuklarını atmayıp,bulaşik makinanızın çatal kaşık koymak için kullandıgınız sepet kısmının bir bölümüne koyun.Hem makinanız kötü kokulardan kurtulur, hemde mis gibi limon kokar.Sarmısak çesnili yemeklerin ardindan agızdaki sarmısak kokularından kurtulmak için, biraz maydanoz yiyip,üzerine birazda süt için.

Balık kızartırken
Unu etrafa saçmamak için derin bir kaba un koyup burda unlayın. Böylece balıkların unları etrafa saçılmaz ve daha çabuk unlanırlar.
Domates ekşi ise...
Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç salçanızı (sosunuzu) tatlandıracaktır.
Eğer galeta ununuz bittiyse
Eğer galeta ununuz bittiyse ve ekmeğiniz de yoksa mikser ya da blenderden geçireceğiniz kornfleksler aynı işlemi görecektir.
Fondü yaparken
Peynir fondü yaparken, homojen bir karışım elde edip, karışımın top top olmaması için belli bir hızla en az 8 dakika karıştırmak gerekir.
Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için
Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kullanabilirsiniz. Ancak bu yağların yüksek ısıda pişirilmesi doğru değildir.




Hiç yorum yok:

 
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin