12 Haziran 2008 Perşembe

Kuğulu dantel sehpa örtüsü modeli ve acıklaması


Başlarken 15 zincir çekip birleştiriniz üzerine 35 tane dolgu yapıp 4 zincir çekip 7 tane dolgu yapınız bu şekilde 6 tane aralarına 2 zincir çekerek 7 er dolgular yapınız sonra 7dolğunun üzerine 10 tane dolgu yapınız fakat aralarına 3zincir çekip 1tur atınız başa gelidiğinizde 12 dolgu yapınız 4 çekiniz diğer dolgunun başına batınız .bir tur atınız. Tekrar başa geldiğiniz de 14 dolgu yapınız 5 zincir çekip diğer dolgunun başına batınız. Tekrar başa geldiğiniz de 16 dolgu yapınız 6 zincir çekiniz diğer dolgunun başına batınız 1 tur atınız. Başa geldiğiz de dolgunun başına 5 zincir çekip başını dolamadan dolgunun ortasına batınız tekrar 5 zincir çekip sonuna batınız . 5 zincir çekip karenin ortasına batınız tekrar 5 zincir çekip bu şekilde 1 tur atınız bu şekilde 8 turu bitiriniz. Fakat karelerin her turu sayısını artırarak zincir çekip örünüz.
Motifi yaparken 10 zincir çekip birleştiriniz 20 dolgu yapınız dolgunun üzerine 12 kare yapınız. 12 karenin üzerine köşelere batmadan 2 şer zincir çekerek kareler yapınız 3 kare sayıp 4 kareye motifi birleştiriniz. Bu şekilde motifleri örüp birleştiriniz. Motif birleştirmesi bittikten sonra 10 zincir çekip 12 karenin üzerine köşelere batmadan aralarına 2 zincir çekip bir tur atınız. Yine 10 zincir çekip aralarına 2 zincir çekerek bir tur daha atınız. Tekrar 10 zincir çekip aralaına 3 zincir çekip bir tur daha atınız . son bölüm de tekrar 10 zincir çekip 4 zincir çekerek kareler yapıp bir tur atınız. Modelimiz bitti.
Ördek sırada şimdiJ

10 zincir çekiniz gövdesine uçtan kafasına kadar sık iğne yapınız(çoğaltarak. ) boyun kısımına gelindiğinde eksiltmeler bitecek tabii ki yuvarlak şekilde boyun yapınız boynuna gelindiğinde ise çoğaltarak kafa yapıp bırakınız.
Daha sonra renkli bir iple gagasını ve gözlerini işleme yapınız. Tekrar kanatlarını yaparken iple yeniden batıp sık iğneler yapıp büyüklü küçüklü kanatlar yapınız. İçine elyaf doldurunuz ve kolalayınız. Kolalarken limon ve şekerle kolalayınız. Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

 
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin