12 Haziran 2008 Perşembe

Kolay örgü atkı modeli

13 ZİNCİR ÇEKİNİZ .üzerine 12 kare yapınız.(aralarına 2 zincir çekerek başını dolayıp köşelerine batarak kutucukları oluşturunuz.)dönüş sırasında 6 zincir çekiniz ve başını dolayıp batınız.bu şekil de boyunun uzunluğuna siz karar veriniz ve bitiriniz.

Gelelim kenarına.

Karenin içine 6 zincir çekip başının dolamadan batınız tekrar 6 zincir çekip batınız. Kenarına bir tane sık iğne yapınız tekrar 6 zincir çekip batınız bir karenizin içine 2 defa 6 zincir çekip batmayı unutmayınız. Tüm kareleri bu şekilde doldurunuz…


10 zincir çekin. Birleştiriniz. Üzerine 25 tane dolgu yapınız. Dolgunun üzerine 2 tane başını dolayıp batınız. 1 tane sık iğne yapıp tekrar tığın başını dolayıp 10 tane dolgu yapınız.(fakat dolguları yaparken büyük dolgular yapınız. ) tekrar 1 tane sık iğne yapınız. 5 tane büyük dolgu yapınız. Yarım şeklini aldıktan sonra dipten başlayarak 6 zincir çekip 5 tane büyük dolgu yapıp tekrar 6 zincir çekip 1 tane sık iğne yapıp bu şekilde bir tur atınız çiçek şeklini adlımı atkınıza boncukla beraber dikiniz. Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

 
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin