12 Ekim 2008 Pazar

bebek odalarınızın kapılarına örgüden süs yapımı


Bravo, Simli pembe 1 x 100 gr
Bravo, Petek furfur 1 x 50 gr
Bravo, Bebe 100 beyaz
Örgü Düz örgü, Ajur, Haraşo
Şiş 3 mm, 5 mm, 5,5 mm
İlave Dış çapı 25 cm olan 4 cm eninde sert karton ve elyaf, 16 adet büyük inci boncuk ve ponponlar.

KIZ BEBEK ODA SÜSÜ

Simli pembe yünümüz ve 5 mm şiş ile 52 ilmek atalım. Örgümüze verev doku verebilmek için düz yüzde her sıra başında 1 ilmek artıralım ve ters yüzde her sıra başmda
1 ilmek eksiltelim. Ajuru düz yüzde düz örgü yaparak kuralım. Sol şişteki 3. ilmeğimizi önündeki 2 ilmeğin üzerinden geçirelim.
2 ilmeğin l.sini ördükten sonra ipimizi ön tarafa geçirip yukarı alalım ve 2. ilmeğimizi örelim. Bütün sırayı aynı şekilde devam ettirelim. Dönüş sıralarında tüm ilmekleri ters örgü yapacağız. 2. düz sırada ise arada 1 ilmek düz örerek ajurumuzu uygulayalım. Böylece desenimiz verev olacaktır. Örgü boyumuz 65 cm olduğunda örgümüzü bitirelim.

Üst fırfırlar 5,5 mm şiş ile 270 ilmek atalım. 1 haraşo sırasından sonra (2 sıra örgü), düz örgüye geçelim. Örgü boyumuz 4 cm olduğunda 3 mm şişimize haraşo örgüye geçelim. Haraşo örgümüzün ilk sırasında 2 ilmeği bir örerek ilmek sayımızı 135 e azaltalım. 4 haraşo sırası sonra tek seferde kapatalım.
Petek Furfur fırfır 5 mm şişimize 60 ilmek atalım. İlmek aralarımızın 4 cm olmasına dikkat edelim. 4 sıra tek yüzlü örgü yaptıktan sonra tek seferde bitirelim.

Dikiş Dış çapı 25 cm olan kartonun etrafına 2-3 kat elyaf saralım. 65 cm uzunluğundaki örgümüzün başlangıç ve bitiş uçlarını dikelim. Hazırladığımız elyafın üstüne yerleştirelim ve arka yüzünden örgümüzü birbirine tutturalım. Düz yüzüne pembe yünümüz ile hazırladığımız fırfırı haraşo kısmı ortaya gelecek şekilde tutturalım. Haraşo kısmın üstüne Petek furfur fırfırımızı orta ilmeğinden tutturalım. Her ikisinin bitim yerlerinin aynı kısımda olmasına dikkat edelim. 4 sıralık fırfırımızın 2 katını halkamızın ortasına doğru yatıralım. 4-5 cm aralıklar ile büyük inci boncukları dikelim. Hazırlayacağımız iki adet ponponu ek yerinin üzerine tutturalım.

Yazının Kaynağı: Bravo Dergisi

Hiç yorum yok:

 
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin