7 Eylül 2008 Pazar

Deryalı günlerdeki ağaç saçörgüsünün yapılışı

Suna hanı cuma günkü derya baykalın programında farklı bir saç örgüsünü anlattı. Anladığım kadarıyla sizlerle paylaşmak istiyorum.
12 ilmekle başladı, genelde bu örgüde 4e bölünebilen sayıda olması gerekiyor ilmek sayısı.
İlmekler 3lü olarak yer değiştiriyor. İçteki ilmekler kenarlara dogru yer değiştiriyor. Sola ve saga dogru. Dönüş ters örülecek. 7 sıra sonra yine aynı işlem tekrarlanacak. Çok güzel bir çanta yapmıştı. Çocuklarınıza okul çantaları örebilirsiniz.

Programda Gömlekli Pilavda yapıldı.
Gerekli Malzemeler.....
1 Gömlek
1/2 kuşbaşı kuzu ciğeri
3-4 bardak pirinç
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
Kırmızı toz biber
karabiber

Önce dolmalık fıstık,ciğer,pirinç kavrulur. Malzemeleride eklenir. Bir kaseye gömlek yerleştirilir. Hazırlanan iç gömleğin içine dökülür. Kapatılıp fırın tepsisine ters çevrilir. İçine 1,5 bardakda sıcak su eklenir. Fırında pişirilir.
Harika bir lezzet. Tavsiye ederim.....

Yaş tarhanada yapıldı. Onun tam malzemelerini alamadım ama kırmızı biber domates ve soganla olması gerekiyor. Pişirdiler malzemeleri. SOnra blendırdan geçirdiler. Yogurt ve mayada vardı içinde. Gerisini anlayamadım. Mayayı 1 bardak un, yarım kutu ekşi yogurtla hazırladığını söyledi. Yaş tarhana hiç yemedim ama oda çok lezzetlidir eminim. Tarifi tam alarak yakın zamanda deneyeceğim. Malzemeyi tam alan arkadaşlar varsa bizimle paylaşsınlar...

Hiç yorum yok:

 
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin