27 Haziran 2008 Cuma

Açıklamalı örgü hırka modeli ve kazakgı


ÖN+ARKA İÇ KAZAK MODELİ
108 ilmekle lastik (2 dÜz/1 ters) baŞlanIr. 14 cm lastik örüldükten sonra duz örgüye geçilir. 28 cm duz örülür.Kol oyuntusu için her iki taraftan, once 5, sonra 3, sonra 2 ilmek kesilir. Sonra bitene kadar 1''er ilmek kesilir. Başlangıçtan 45 cm sonra yaka oyuntusu için ortadaki 24 ilmek kesilir. Diger tarafa da iplik takılır. Her iki yandan once 5''er, sonra 3''er, sonra 2''şer ilmek kesilir. Bitene kadar 1''er ilmek kesilir. Kol yüksekliği 16 cm oldugunda omuzlar kapatılır.
MONTAJ
Tek omuz dikilir.Şişe takılarak 2 düz 1 ters lastik örülür. 6 sıra lastikten sonra kesilir ve diğer omuz da birleştirilir. Kollara da şiş, takılıp, 6 sıra lastik örülür.ve yanlardan dikilir. Ilık ütü ve nemli bez ile hafifçe bastırılır.

HIRKA MODELİ
ÖN
66 ilmekle lastik başlanır. (1 ters /1 düz) 1 cm lastik orüldükten sonra 3 sıra düz örülür ve motiflere geçilir. Resimde ki renkler doğrultusunda motifler uygulanır. Başlangıçtan 19 cm sonra hem kol hem de yaka için kesim yapılır.Kol için önce 3, sonra 2, sonra 1 ilmek kesilir. Yaka için her gelişte 1 ilmek kesilir. 18 cm sonra omuz kapatılır. (Her iki ön bu şekilde örülür.)
ARKA
125 ilmekle lastik başalnır. (1 ters/1 düz) 1 cm lastik ördükten sonra 3 sıra düz örülür ve motiflere geçilir. Resimde ki renkler doğrultusunda motifler uygulanır.(Siz farklı bir motifde kullanabilirsiniz) Başlangıçtan 19 cm sonra kol oyuğu için her iki taraftan önce 3''er sonra, 2''şer, sonra da 1''er ilmek kesilir. 18 cm ördükten sonra omuzlar kapatılır.
KOL
46 ilmekle lastik başlanır.(1 ters/1 düz) Her 10 sırada 1''er ilmek arttırılarak 20 cm örülür. 20 cm sonra tek çiçek motife başlanır. Başlangıçtan 43 cm sonra her iki yandan 1''er ilmek kesilir. 17 cm sonra ilmekler kapatılır.
MONTAJ
Ön parçalar arka ile birleştirilir.Ön ve yaka için şiş takılır ve 1 cm lastik örülür.Kollar takılır.Nakış motifi ile kalan boş yerlere yaprak işlenir.

Hiç yorum yok:

 
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin