9 Ekim 2008 Perşembe

kolsuz örgü bluz modeli

Malzemeleri: 250 gr. tercih ettiğiniz renk iplik, 5 numara 1 çift örgü şişi 5 numara yuvarlak örgü şişi
36-38 ölçüleri örneğimizde baz alınmış olup büyük beden için ölçüler parantez içindedir.
Yapılışı: Örgü şişine yardımcı iplikle 50 ilmek atarak başlıyoruz. 1 sıra düz örgü örelim 2. sıradan itibaren, esas örgü ipliği ile 6 sıra düz örgü örelim. Sonra örgü başında yardımcı iplikle örülen kısmı ayırarak, açık kalan ilmekleri yardımcı bir şişe geçiriyoruz. Böylelikle örgünün iki ucunda 50-50 ilmek ve 2 şiş olacaktır. Örgümüzü düz örgü yüzde gelecek şekilde ikiye katlayalım ve iki şişin ucunu yan yana getirelim. 1. şişteki 1. ilmeği düz örelim. Sonra 2. şişteki 1. ilmeği düz örelim. 1. şişe dönerek 2. ilmeği düz örelim. 2. şişteki 2. ilmeği düz örelim. Bu şekilde örmeye devam ederek sırayı tamamlayalım. Sıra sonunda şişte toplam 100 ilmek oluşacaktır. 2. sırayı ters örerek tamamlalım.
Arka: 5 numara örgü şişine yardımcı iplikle 52 (55) ilmek atalım. Yukarıda verilen yuvarlak uç başlama açıklamasını takip ederek uygulayalım. Sonra 1. sıradan itibaren verilen motif şemasını takip ederek örgüye devam edelim. Örgü boyu desenli örgüden itibaren 12 cm. - 40 sıra olduğu zaman, bütün ilmekler üzerinden düz örgü örerek örgüye devam edelim. Örgü boyu düz örgü başlama noktasından itibaren 18 cm - 62 sıra uzunluğa ulaştığı zaman, koltuk kesimi için iki kenardan her 2. sırada 25 (27) kere 1 ilmek keserek örgüye devam edelim. Örgü boyu koltuk kesiminden itibaren 6 cm - 20 sıra olduğu zaman, arka yaka için örgü ortasından 6 (8) ilmeği bir kerede kesin. Sağ tarafı beklemeye alalım. Sol taraf arka yaka için ortadan kenara doğru sonraki her 2. sırada 1 kere 3, 8 (6) kere 2 ve 5 (7) kere 1 ilmek keserek örgüye devam edin. Örgü boyu koltuk kesiminden itibaren 15 cm. - 50 sıra (16 cm. - 54) sıra olduğu zaman ilmekler de bitmiş olacaktır. Aynı işlemleri ters uygulayarak beklemede olan sağ tarafı da örün.
Ön: Arkada uygulanan işlemleri aynen tekrarlayarak önü örün.
Kol: İkisi de aynı şekilde örülecek. 5 numara örgü şişine yardımcı iplikle 41 (43) ilmek atalım. Yukarıda verilen yuvarlak uç başlama açıklamasını takip ederek uygulayın. Sonra 1. sıradan itibaren verilen motif şemasını takip ederek örgüye devam edin. Aynı zamanda kol şeklini verebilmek için iki kenardan her 4. sırada 5 kere 1 ilmek arttırarak örgüye devam edelim. Örgü boyu desenli örgüden itibaren 7 cm. - 24 sıra olduğu zaman kol kesimi için iki kenardan her 2. sırada 25 (27) kere 1 ilmek keserek örgüye devam edelim. Örgü boyu kol kesiminden itibaren 15 cm. - 50 sıra (16 cm. - 54 ) sıra olduğu zaman şişte kalan 42 ilmeği bir kerede keselim.
Bitirme: Örgü parçalarını ölçüleriyle sabitleyip nemli bezle örterek kurumaya bırakın. Yan dikişleri ve kol alt dikişlerini birleştirin. Kolları yerlerine takın. Yaka bantı için sağ arka kol dikişinden başlayarak, yaka kenarından eşit aralıklar, arkada 60 (62), sol kolda 40, önde 60 (62) ve sağ kalan 40 ilmeği alın. 5 numara yuvarlak örgü şişine geçirin. Toplam da 200 (204) ilmek üzerinden yuvarlak sıralar halinde 3 sıra haroşa örgü örerek bütün ilmekleri bir kerede keselim

Hiç yorum yok:

 
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin